Harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság hétfőn azt a férfit, aki péntek este rálőtt egy rendőrre Budapesten, a III. kerületben. A támadó már többször volt büntetve, elfogása előtt fél-egy órával is éppen két házba tört be a környéken.
Az elmúlt egy hónapban 20-25 betörés történt a Remetehegy környékén, ezért indított akciót a rendőrség. A járőrök péntek este a polgárőrökkel együtt fésülték át a környéket, amikor feltűnt egy kutyasétáltatóval beszélgető férfi. Bár a korábban kapott személyleírás nem illett egészen rá, a 35 éves, civil ruhás őrnagy odalépett, mire a férfi futni kezdett. A rendőr a nyomába eredt és egy erdős részen végül sikerült is utolérnie a gyanús alakot. Ekkor dördülhetett a lövés, ami a combján érte a rendőrt. Az őrnagy még be tudta fejezni a férfi megbilincselését, így az nem tudott elmenekülni. A sérült rendőrt még az éjszaka megműtötték az Állami Egészségügyi Központban.

A helyszíni szemlén előkerült a támadó menekülés közben eldobott fegyvere és nagyobb mennyiségű ékszer is. A támadó még ott beismerte, hogy aznap több helyre is betört a környéken. (FH)