Ötven adag kábítószer-tartalmú lónyugtatóval fogtak meg két huszonéves drogkereskedőt a vámosok a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sátoraljaújhelyen.

A több mint hárommillió forint értékű árut Szlovákiában egy állatorvostól vásárolták a sárospataki férfiak. Kiderült, hogy máskor is hoztak már át a határon lónyugtatót, amelyet kábítószer-fogyasztóknak adtak el. Mindkét férfit őrizetbe vették, ellenük kábítószerrel való visszaélés miatt indult eljárás.

A hátsó ülésen egy nylonzacskóban csomagolva szállította a 24 és 25 éves férfi az állatgyógyszert. Ötven darab ötven milliliteres Narketin 10 elnevezésű lónyugtató került elő a dobozból. Ez kábítószer-tartalmú, ketamin hatóanyagú gyógyszer, ezért vényköteles. A feketepiacon gyakran értékesítik drogfogyasztóknak.

Kiderült, hogy mindkét gyanúsított volt már büntetve. Egyikük nemrégiben éppen kábítószerrel visszaélés miatt kapott börtönbüntetést. Az ítélet végrehajtását 6 hónapra felfüggesztette a bíróság; a határidő október 16-án járt volna le. (MTI)