Huszonöt és félezer doboz csempészett cigarettát találtak a határrendészek hétfőn a Szabolcs megyei Tarpa határában. A lefoglalt dohányáru értéke 14 millió forint. A határrendészek egy 17 fős bandát üldöztek, de csak egy 31 éves ukrán állampolgár ellen indítottak büntető- és idegenrendészeti eljárást.

A ládákat cipelő 17 fős csoportot még vasárnap este, hőkamerájukkal vették észre a Beregsurányi Határrendészeti Kirendeltség járőrei. A rendőrök később szem elől tévesztették őket, de a hajnali órákban ismét észlelték a csoportot, akik ekkor már az államhatár irányába mentek. A csapat tagjai a rendőrök többszöri felszólítására sem álltak meg, inkább futásnak eredtek. A járőrök üldözőbe vették őket. Összesen 25.499 doboz fekete fóliába csomagolt ismeretlen eredetű cigarettát találtak, amit a csempészek menekülés közben hátrahagytak - közölte kedden a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője.

A 14 millió forint értékű cigarettát a Vám- és Pénzügyőrség lefoglalta. A rendőrök hétfő reggel a hátrahagyott cigaretta helyszínéhez közel fogtak el egy 31 éves ukrán állampolgárt, aki feltehetően a menekülő csoporthoz tartozott. A férfit előállították, kiderült hogy jogszerűtlenül tartózkodik Magyarországon, ezért büntető- és idegenrendészeti eljárás is indult ellene.<FH>