Egy egész ménest el lehetett volna altatni azokkal a lónyugtató szerekkel, amelyeket egy közúti ellenőrzéskor foglaltak le a rendőrök hétfőn a 23-as úton. Egy autóból került elő annyi ketamin, amiből 4,5 liter Ilonka nevű kábítószert lehet előállítani. Ezt partydrogként használják.
A gépjármű tulajdonosa egy 49 éves rákóczibányai férfi azt állította: ismerősétől kapta a feltehetően Romániából vagy Szlovákiából származó injekciós ampullákat, illetve gyógyszereket, amelyeket állati gyógyászati termékként akart továbbadni. A vallomását azonban nem tartották életszerűnek, ugyanis a munkanélküli, szakmával nem rendelkező férfinek nincsenek állatorvosi kapcsolatai. Ehhez a szerhez pedig Magyarországon csak állatorvos juthat hozzá.

A feltehetően drogkészítésre szánt Ketamin drogpiaci értéke 4 millió forint, s vele egy 15 ezres város teljes lakosságát el lehetett volna látni, vagy akár egy teljes ménest altatni. A drogfutárt kábítószerrel való visszaélés miatt őrizetbe vették, s kezdeményezték az előzetes letartóztatását. Mivel a lefoglalt mennyiség hússzorosa annak, amit a férfi magánál tarthatott volna, ha bebizonyosodik, hogy értékesíteni akarta, akár életfogytig tartó szabadságvesztést is kaphat. (FH)