Két BMW-t keres a rendőrség a devecseveri automatarablás ügyében

2009.10.16. 14:44

Két sötét színű BMW-t keres a rendőrség a szerda hajnali, devecseri bankautomata elrablásának kísérlete miatt. A pénzkiadót a támadók kitépték a helyéről, ám elvinni már nem tudták, így a pénzt sem zsákmányoltak.

A Független Hírügynökség beszámolt róla, hogy a rendőrökhöz szerdán nem sokkal hajnal egy óra után érkezett a bejelentés arról, hogy ismeretlenek kitépték a helyéről az egyik pénzintézet devecseri bankjegykiadó automatáját. Nagy József, a bűnügyi osztály vezetője akkor annyit mondott: a támadók - egyelőre nem tudni, hányan - egy sötét autóval érkeztek, kitépték a szerkezetet a helyéről, elvinni azonban már nem tudták, így elmenekültek a helyszínről.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság pénteki közleménye szerint két BMW-t keresnek az üggyel kapcsolatban. Az egyik autó egy 3-4 éves, feltehetően 320-as fekete kombi. A másik kocsi egy idősebb, 10-15 éves autó, feltehetően 525-ös vagy 530-as sötétkék kombi.
A rendőrség azt kéri, hogy aki bármit tud a két járműről, hívja az Ajkai Rendőrkapitányságot a 06/88-500-990-es telefonszámon vagy a 107-es segélyhívót.

Mint a Független Hírügynökség már beszámolt róla, az elmúlt hetekben ismét megszaporodtak a bankautomaták elleni támadások. Legutóbb péntek hajnalban egy tatabányai pénzintézetből próbáltak ellopni egy pénzkiadót. Szerdán hajnalban a devecseri mellett Keszthelyen is kitéptek egy pénzkiadót a helyéről. Múlt héten hétfőn a fővárosban egy bank előteréből, drótkötéllel tépték ki az automatát, de abban festékpatronok is voltak, így a pénz használhatatlan lett.