Azonosították azt a férfit, akinek csütörtökön találták meg a holttestét a Tiszában, Röszkénél. Kiderült, hogy valóban azon a hajón utazott, amely az eddigi információk szerint múlt héten süllyedt el a folyóban, koszovói menekültekkel a fedélzetén. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság és Szerbiából, a Kikindai Rendőrségi Igazgatóság munkatársai pénteken Tiszasziget-Gyála határátkelőnél találkoztak, egyeztettek az elsüllyedt hajóval kapcsolatos ügyben. A vízi járművet egyébként egyelőre nem találják.

Mint arról a Független Hírügynökség már beszámolt, tucatnyinál is több menekültet szállított az a hajó, amely valószínűleg Röszkénél süllyedt el a Tiszában, múlt héten. Velük utazott az a koszovói férfi is, aki múlt csütörtökön kihűlt állapotban lévő gyermekeihez kért segítséget a rendőröktől telefonon. A kislányt a kórházban újra kellett éleszteni. A két gyerek szerdán hagyhatta el a kórházat, a rendőrök most az apa vallomása alapján fésülik át a terepet.

Csütörtökön már nagy területen, honvédségi búvárokkal kutattak a vízben és egy férfi holttestére bukkantak. A folyó szerb oldalán eddig két holttest került elő, a másodikat péntek délelőtt találták meg. Közben a koszovói külügyminisztérium is vizsgálatot indított az ügyben, a tárcától többen kértek már információt eltűnt szeretteikről.

Pénteken szerb-magyar rendőri találkozót tartottak a határon az eset kapcsán. Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: a szerb rendőrök megerősítették, hogy pénteken megtalálták a harmadik holttestet, az ő oldalukon. A csütörtökön talált holttestről is bebizonyosodott, hogy a hajón volt. Rokonai fotót küldtek a férfiról ugyanis, amikor megkeresték a magyar és a szerb hatóságokat. A férfi ruházatában megtalálták az iratait.

A folyón egyébként a magyar oldalon, a határnál egy két kilométeres szakaszon kutatnak, ott, ahol múlt héten a gyerekeivel megtalált koszovói férfi megmutatta, hol borult fel szerinte a hajó - tájékoztatott a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója. Keresik a hajót is, de egyelőre nem találják. A magyar búvárok egyébként csak a parttól számított körülbelül 20 méter széles sávban dolgozhatnak, mert a folyó közepétől már szerb területnek számít a víz. Közben a szerb hatóságok megerősítették, hogy elfogták azt a férfit, aki a hajót adta, részleteket azonban a hétvégére hivatkozva nem közöltek.<FH>