Három súlyos baleset is történt péntekre virradó éjszaka illetve hajnalban Budapesten és a város közelében, Pest megyében. A Szentendrénél, Budapest XI. kerületében, illetve az Erzsébet hídon történt balesetekben a vizes úton megcsúszott autók rohantak oszlopnak, két autó sofőrje meg is halt. Az Erzsébet lezárták, kilenc óra előtt valamivel nyitották meg újra. Ebben a balesetben nem volt halálos áldozat.

Benke Donát, a Szentendrei Tűzoltóság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy hajnalban a 11-es úton egy Szentendre felől érkező autó csúszott meg egy enyhe jobb kanyarban. A feltehetően túl gyorsan haladó kocsi egy oszlopnak ütközött. Az oszlop kidőlt és kettétört, de kettészakadt az autó is. Az autót vezető 22 éves fiatalember meghalt, utasa - szintén egy fiatal fiú - súlyos sérülésekkel került kórházba.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság két balesetről tájékoztatta a Független Hírügynökséget. Az egyik még éjfél előtt, a XI. kerületben, a Hunyadi János utcában történt. Egy 37 éves sofőr hajtott a 6-os út felé, a kanyarban megcsúszott és egy oszlopnak rohant, amire szinte rátekeredett a kocsija. A sofőrt a tűzoltók vágták ki a roncsból, de meghalt.

Legutóbb, reggel fél hat előtt az Erzsébet híd budai hídfőjénél csúszott meg és rohant oszlopnak egy autós, aki Buda felé tartott. A sofőr kiesett a kocsiból, életveszélyesen sérült meg, az autó teljesen összetört. A híd három és fél órán keresztül le volt zárva, reggel kilenc óra előtt nyitották meg.<FH>