Lánya molesztálásával gyanúsítanak egy tanárt Szigetváron

bry
2009.10.26. 15:23

Szemérem elleni erőszak gyanújával rendőrségi eljárás indult egy szigetvári tanárral szemben a napokban, miután tizenhét éves lánya feljelentette, hogy többször molesztálta őt.

Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek arra hivatkozva, hogy folyamatban lévő nyomozásról van szó, több részletet nem közölt. Hajdú István, a Baranya Megyei Bíróság szóvivője elmondta: a 36 éves férfit a rendőrség őrizetbe vette, de jelenleg szabadlábon védekezhet. A Pécsi Városi Bíróság ugyanis nem rendelte el előzetes letartóztatását. A szóvivő magyarázata szerint nem voltak meg az előzetes letartóztatás különös feltételei.

Mivel a gyanúsított büntetlen előéletű, állandó bejelentett lakcíme van, felelősségteljes munkát végez, lánya időközben édesanyjához költözött, a rendőrség pedig lefoglalta a tárgyi bizonyítékokat, ezért nem állt fenn a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés, a bizonyítékok megsemmisítésének, elrejtésének veszélye - közölte.

Hajdú István hamisnak nevezte azt a Szigetváron terjedő információt, miszerint a pedagógus előzetes letartóztatására irányuló ügyészi indítvány elutasításához köze lehet annak, hogy a bíróság egyik munkatársának gyereke is abba az iskolába jár, ahol a gyanúsított tanít, valamint szakköri foglalkozást vezet. A Pécsi Városi Bíróság döntését másodfokon a Baranya Megyei Bíróság is helybenhagyta.