Megkezdődik hétfőn délelőtt a Debreceni Ítélőtáblán az olaszliszkai lincselés másodfokú tárgyalása. A 2006-ban meggyilkolt tiszavasvári tanár ügyében első fokon a bíróság összesen kilencvenhét évet és egy életfogytig tartó büntetést osztott ki.

Mint ismert, Olaszliszkán 2006. októberében brutálisan meggyilkoltak egy Tiszavasváriban dolgozó tanárt, aki autójával véletlenül elsodort egy kislányt. A gyerek könnyű sérüléseket szenvedett, de a felbőszült rokonok agyonverték az autóst a gyermekei szeme láttára. A gyilkosság miatt nyolc embert helyeztek előzetes letartóztatásba különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt. A Borsod megyei bíróság első fokon összesen kilencvenhét évet és egy életfogytig tartó büntetést osztott ki a 2006-os olaszliszkai gyilkosság nyolc vádlottja között.

A nyolc vádlott és védőik valamennyien részben felmentésért, részben a korábban kiszabott büntetések enyhítéséért fellebbeztek, illetve megalapozatlanságra és téves jogi minősítésre hivatkozva kérték az első fokú ítélet hatályon kívül helyezését. A vád képviselője három vádlott esetében tudomásul vette a bíróság ítéletét, a többieknél viszont a bíróság ítéletének súlyosbítását indítványozta. Az ügyészség négy vádlottra kérte az életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását. (FH)