13 éves besurranó tolvajt fogtak el Borsodban

bry
2009.10.28. 19:33

Lopás miatt indított eljárást a tiszaújvárosi rendőrkapitányság egy 13 éves fiú ellen, aki besurrant azokba a lakásokba, ahol nyitott ajtókat talált, s onnan készpénzt, iratokat vitt el.

Egy tiszaújvárosi férfi tett bejelentést a helyi rendőrkapitányságon arról, hogy egy tolvaj besurrant a lakásába, miközben ő otthon volt, és elvitte a pénztárcáját az abban lévő készpénzzel és a személyes irataival együtt. Néhány nappal később újabb sértett tett feljelentést, tőle szintén készpénzt vitt el a tettes, illetve egy mobiltelefont, amit az előszobában lévő komódról emelt el.

Az előbbi két eset előtt csaknem egy hónappal hasonló ok miatt tett feljelentést egy tiszaújvárosi férfi, aki azt mondta: amikor be akarta zárni lakása ajtaját, a legnagyobb meglepetésére egy ismeretlen fiú szaladt ki az egyik szobából. A besurranó tolvajt azonban egy bérházban meglátták és a szemtanú a rendőrségen bemutatott fényképek egyikén felismerte őt. Végül a mezőcsáti rendőrőrs járőrei fogták el a körözött fiút a település főutcáján. (MTI)