horoszkóp

Egy héttel a szülés után meghalt egy kismama, családtagjai perelik a kórházat

2009.11.02. 19:36

Egy héttel a szülés után meghalt egy cserkeszőlői asszony a szolnoki Hetényi Kórházban. A 33 éves, negyedik gyermekével várnadós asszony október 7-én feküdt be szolnoki kórházba, majd október 14-én szülés közben kómába esett, és október 20-án meghalt. A kisbaba életét megmentették. A család szerint az orvosok hibáztak, ezért kártérítést követelnek a kórháztól. A kórház szerint azonban nem történt orvosi mulasztás. Az ügyben a rendőrség is vizsgálatot indított, egyelőre szakértői véleményre várnak, hogy kiderüljön, felelős-e valaki a történtekért.
Az apa azt mondta, hogy élettársa október 7-én került be a kórházba teljesen egészségesen, 14-én pedig közvetlenül a burokrepesztés után kómába esett, majd hat nap után meghalt. Az asszony halálát magzatvíz embólia okozta. A család szerint a szülést nem megfelelően indították el, ezért kerülhetett magzatvíz a nő szervezetébe, ami a halálát okozta. A kórház szerint nem hibáztak. Georgievics János, a Hetényi Géza Kórház főorvosa azt mondta, hogy orvosi mulasztás nem történt, a szakma szabályait betartották.
A rendőrség egyelőre vizsgálja, hogy felelős-e valaki a történtekért. Rigó István, a Szolnoki Rendőrkapitányság osztályvezetője közölte, hogy orvosszakértői véleményre, illetve korábbi kezelési eredményekre vonatkozó orvosi adatokat várnak és ennek tudatában döntenek arról, hogy hogyan folytatják tovább. A család a történtek miatt pert indított, és kártérítést követel a kórháztól. (FH)