horoszkóp

Hét halott és húsz sebesült a texasi katonai bázison történt lövöldözésben

2009.11.05. 22:12

Legalább heten meghaltak és tucatnyian megsebesültek csütörtökön egy texasi katonai bázison történt lövöldözésben - jelentette a CNN hírtelevízió. Az eset helyszínén, Fort Hood támaszponton egy fegyverest elfogtak, egy szökésben van. Mindketten egyenruhát viseltek. Egy helyi rádióállomás értesülése szerint egy harmadik ember is lövöldözött.

A Pentagon közlése szerint az incidens helyi idő szerint kora délután történt, egyes jelentések szerint a sebesültek száma húsz. A Texas középső részén, Austin és Waco között félúton található katonai központot lezárták. Ez a világ egyik leghatalmasabb katonai létesítménye. Az esetről értesítették Barack Obama elnököt - közölte a Fehér Ház, amelyen figyelemmel kíséri a helyzetet.

Megfigyelők szerint az incidens esetleg kapcsolatban van az ismételt háborús bevetések okozta stresszel. Az Afganisztánban és Irakban is harcoló amerikai hadseregben minden korábbinál több öngyilkosság történik, és egyéb jelek is utalnak a túlterhelt katonák feszült állapotára. (MTI)