Rendőri védelmet kapott az a dajka, akit korábban egy erzsébetvárosi óvodában késeltek meg. Támadóját, aki egyébként a nő volt élettársa, és aki a gyerekek szeme láttára vágta, majd szúrta meg a nőt, még keresik. A megszúrt dajka súlyosan megsérült. A támadásnak több óvodás gyerek is szemtanúja volt, a támadó elmenekült.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtöki tájékoztatása szerint a támadással gyanúsítható 39 éves Vass Józsefet nagy erőkkel keresik a rendőrök, ehhez a lakosság segítségét is kérik.

A férfi a CPD-671 rendszámú szürke Volkswagen Ventóval menekült. A kocsi különös ismertetőjele, hogy a motorháztető fekete színű. A késelőt és kocsiját is körözik, a férfi ismert címeit ellenőrzik. A BRFK elrendelte a súlyosan sérült, kórházban lévő nő és családja védelmét. A rendőrség kéri, hogy aki tudja hol lehet Vass József, tájékoztassa a rendőrséget a 06-1-461-8100 városi számon, vagy névtelenül is lehet bejelentést tenni a telefontanú 06-80-555-111 zöld számán, vagy a központi segélyhívókon. (FH)