Vasárnap elfogták a rendőrök a nyugat-szicíliai Trapani város közelében a szicíliai maffia második számú vezetőjének tartott Domenico Raccugliát, aki 15 éven keresztül bujkált.

A belügyminiszter szerint a 45 éves férfi elfogásával nagy csapást mértek a szicíliai maffiára. Antonio Ingroia, palermói ügyész szerint Raccuglia, akinek gúnyneve az alvilágban 'U vitirinariu' (az állatorvos), a hírhedt bűnszervezet "emelkedő csillaga" volt, és bármikor átvehette volna a főnökök főnöke posztot. A Cosa Nostra néven is ismert szicíliai maffia legfontosabb vezetője az ugyancsak szökésben lévő, távollétében háromszoros életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt Matteo Messina Denaro.

A "keresd a nőt" régi elve alapján a rendőrök Raccuglia feleségét figyelték, méghozzá tizenöt éven keresztül, ennek ellenére az asszonynak ez idő alatt gyereke született a körözött maffiafőnöktől, aki életfogytiglani börtönre számíthat, többek között egyik vetélytársa kilenc éves fiának megölése miatt. A hatóságok szerint a gyerek holttestét savban oldották fel az emberei. (FH)