Hazaengedték az Erzsébet kórházból az Allee bevásárlóközpontban rosszul lett embereket, akiket vasárnap vittek be szén-monoxid-mérgezés tüneteivel - tájékoztatta a kórház toxikológiai osztálya hétfőn az MTI-t.

Vasárnap tizennégy embert vittek kórházba a bevásárlóközpontból. Az épület mínusz második szintje részben parkoló, részben pedig egy élelmiszerüzlet - utóbbiban lettek rosszul az emberek. A történteket feltehetően az okozta, hogy nem megfelelően működött a szellőzőrendszer. Azt vizsgálat fogja kideríteni, hogy miért.

Glavatity Gábor, az épületet építő ingatlanfejlesztő cég fejlesztési igazgatója vasárnap azt közölte: az épület szellőzőrendszere a nagy forgalom miatt magas szén-monoxid-telítettséget jelzett, és emiatt az alagsori hipermarket tűzjelző berendezése leállította saját szellőzőrendszerét. A rendszer újraindításakor került a szokásosnál nagyobb mennyiségű kipufogógáz a levegőbe, de ennek mértéke 8-12 ppm (térfogatszázalék) között volt, ami a 30 ppm-es határértéknek csupán egyharmada - mutatott rá akkor az igazgató.