Gyereklányok cigarettáért vertek meg egy nőt, majd nem sokkal később egy férfit, akitől elvették a pénzét és a mobiltelefonját Kaposváron egy áruház dohányzórészében, illetve az utcán - közölte az MTI-vel a kaposvári rendőrkapitányság sajtószolgálata kedden.

 A hétfőn este történtekről kiadott közlemény szerint a két fiatalkorú lány - egy 15 és egy 16 éves -, valamint egy harmadik gyermekkorú társuk előbb egy bevásárlóközpont dohányzórészében cigarettázó nőtől kért cigarettát, s miután nem kaptak, bántalmazni kezdték. A nőt többször megütötték, a hajánál fogva kirángatták az utcára, közben pénzt követeltek tőle, ám mivel azt sem kaptak, tovább ütötték és rugdosták. A verésnek végül egy járókelő vetett véget.


Alig húsz perc múlva - nem messze az előző helytől - a három lány egy férfit szólított le az utcán, akitől ugyancsak cigarettát kértek. A férfi közölte, hogy nem dohányzik. Ekkor pénzt kértek tőle cigarettára, de nem kaptak, ezért őt is ütni kezdték. Hangos szidalmazás közben egy üdítős fémdobozzal az orrát, majd a fejét ütötték, rángatták a ruháját, elvették a pénzét és a mobiltelefonját. A rendőrök mindhárom elkövetőt elfogták. A két fiatalkorú lányt őrizetbe vették, a gyerekkorú elkövető azonban nem büntethető, így ellene nem indult eljárás.