Hónapok óta a tanyán dolgozott az a férfi, akit hétfőn vettek őrizetbe a rendőrök a tompai hármas-gyilkosság kapcsán. A rendőröknek eddig annyit árult el, hogy vitába keveredett a családdal, részleteket azonban nem mondott. Vallomásából kiderült, hogy először az asszonyt ölte meg, utána pedig - hogy ne bukjon le - a házban lévő férjét is. Elmondása szerint lányuknak azért kellett meghalnia, mert épp akkor érkezett haza, amikor el akarta tüntetni az "árulkodó jeleket".

Udvarosként már 8 hónapja a tanyán dolgozott az a 29 éves kelebiai férfi, akit hétfőn vettek őrizetbe a tompai hármas-gyilkosság miatt. Korábban már többször kihallgatták a rendőrök, de gyakran egymásnak ellentmondó kijelentéseket tett, végül ez buktatta le. A gyanúsított beismerő vallomást tett, de azt egyelőre nem tudni, miért ölt. A rendőröknek eddig annyit árult el, hogy vitába keveredett a családdal, és hirtelen felindulásból cselekedett. A rendőrség most vizsgálja, hogy nyereségvágy állhat-e a gyilkosságok mögött. A férfit egyébként elmeorvosi szakértő is vizsgálja.

A férfi először a idős asszonyt gyilkolta meg, és mivel férje a házban volt, és nem akart lebukni, vele is végzett. Épp a bizonyítékokat próbálta eltűntetni, amikor hazajött a házaspár 41 éves lánya, így őt a fészerbe csalta, hogy megölje. A történtek után a két nőt a kocsiba tette, míg a másik autót - amelyet a rendőrök köröztek - a tanya közelében lévő erdőben rejtette el, mindezt azért, hogy megtévessze a rendőröket. A kocsit egyébként a rendőrök hétfőn megtalálták. Ezután visszasétált a tanyára, és a család traktorjával ment haza.

A boncolási jegyzőkönyvből korábban már kiderült, mindhárom áldozat halálát koponyatörés és agyzúzódás okozta, de azt egyelőre nem tudni, hogy a támadó mivel mérte rájuk a halálos ütéseket. A férfinek valószínűleg nem voltak társai, ezt vallomása is alátámasztja. (FH)