horoszkóp

Egy harmadik kerületi bokorban hagyta gyerekét egy nő

bry
2009.11.21. 13:29

Elhagyta a 9 hónapos kisfiát egy anya pénteken, Budapesten, a III. kerületben. A kisfiú egy babakocsiban volt egy bokor alatt, a Szőlőskert utcában, nyöszörgésére egy járókelő figyelt fel. A mentők kórházba vitték, bár nem volt baja. Később jelentkezett a rendőrségen a kicsi nagymamája, hogy a lánya elvesztette a gyerekét. Az anya ellen kiskorú veszélyeztetése miatt indult eljárás.

Pénteken este hat óra körül arra lett figyelmes egy járókelő a III. kerületi Szőlőskert utcában, hogy egy bokor alól gyereksírás, nyöszörgés hallatszik. A bokor alatt egy babakocsiban egy csecsemőt talált. A mentők és a rendőrök a környéken keresték a gyerekhez tartozó felnőttet, de nem találtak senkit. A mentők megállapították, hogy egy 9 hónapos fiúról van szó, aki egészséges, ápolt és sérülés sem látszik rajta. Mivel nem találták meg a szüleit, kórházba vitték.

Később a rendőrségen jelentkezett egy nagymama, aki elmondta, lánya elvesztette a gyerekét. A nagymama a lányához látogatóba ment, de nem találta otthon. Később hazaérkezett és zavart állapotban közölte a kérdésére, hogy nem tudja, hol lehet a gyereke, elhagyta valahol. A rendőrök kihallgatásra előállították az anyát, aki nem tudott magyarázattal szolgálni a gyerekével történtekre. Az anya ellen kiskorú veszélyeztetése miatt eljárás indult. Az anya egyelőre nem kapta vissza a gyermekét. (FH)