Székből vágtak ki a mentők egy túlsúlyos férfit

bry
2009.11.21. 11:15

Életét vesztette egy túlsúlyos amerikai férfi, aki az elmúlt nyolc hónapot egy székben töltötte. A férfit - amikor nemrég rosszul lett - mentők vágták ki a székből, ám kórházba szállítás közben meghalt.

A 33 éves Daniel Webb 408 kilogrammot nyomott, és márciusban, egy térdsérülés miatt vált mozgásképtelenné. Mivel nem volt egészségbiztosítása, így nem fordult orvoshoz a sérülésével, hanem egy székben ülve akarta kivárni, amíg meggyógyul. A férfi greenwoodi lakókocsijához végül felesége, Ada Webb riasztotta a mentőket, amikor férje néhány nappal ezelőtt erősödő fájdalmakra panaszkodott.

A mentők speciális eszközökkel vágták ki a férfit a székből, akinek testén gyulladásokat és fertőzéseket találtak. Végül félig lebontották a házaspár lakókocsiját, hogy beemelhessék a férfit a mentőautóba, ám ő a kórházba szállítás közben egy szívroham következtében életét vesztette. Felesége a televíziónak nyilatkozva kijelentette: ha az orvosok márciusban ellátták volna a férjét, akkor nem kellett volna most meghalnia. (FH)