Este fél nyolc körül végeztek az orvosok a pécsi lövöldözésben legsúlyosabban megsérült fiatalember műtétjével. A 19 éves fiatalember testét öt lövedék érte az egyetemen - tájékoztatták a fiú hozzátartozói a Független Hírügynökség helyszíni tudósítóját. A fiatalembert öt lövedék találta el, az egyiket a gerince mellől operálták ki.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, egy fiatal férfi az áldozata a Pécsen történt csütörtöki lövöldözésnek. A mentők a sérültet többször is megpróbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel. A mentők egy életveszélyes és két súlyos állapotban lévő embert is a pécsi traumatológiára szállítottak. A lövöldöző az egyetem egyik gyógyszerész hallgatója volt. Zavartan viselkedett, majd fegyvert rántott és rálőtt három diáktársára és egy takarítóra a Pécsi Tudományegyetem biofizikai intézetében.

A lövöldöző ezután az egyetem egy másik épületébe menekült, melynek tetőteraszán végül feladta magát. A lövöldöző fiatalember egyébként egy pécsi lövészklub tagja volt. Dakos József megyei rendőrfőkapitány az egyetem rendkívüli szenátusi ülésén azt mondta, hogy a fiatalember egy parabellum pisztollyal lőtt, amire volt tartási engedélye. A legsúlyosabban sérült fiút öt golyó találta el. Két golyó a lábszárát, egy a combját, egy a medencéjét és egy az ágyékát érte.(MTI)