horoszkóp

Kihallgatható állapotban volt a pécsi ámokfutó, de nem mondott semmit

bry
2009.11.27. 08:19

Megtagadta a vallomást a fiatalember, aki négy embert lőtt meg csütörtökön, a Pécsi Tudományegyetemen. A fiatalember kihallgatható állapotban volt, de a rendőrök egyetlen kérdésére sem válaszolt. Az ámokfutó egy embert megölt hármat megsebesített.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, egy fiatal férfi az áldozata a Pécsen történt csütörtöki lövöldözésnek. A mentők a sérültet többször is megpróbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel. A mentők egy életveszélyes és két súlyos állapotban lévő embert is a pécsi traumatológiára szállítottak. A lövöldöző az egyetem egyik gyógyszerész hallgatója volt. Zavartan viselkedett, majd fegyvert rántott és rálőtt három diáktársára és egy takarítóra a Pécsi Tudományegyetem biofizikai intézetében.

A lövöldöző ezután az egyetem egy másik épületébe menekült, melynek tetőteraszán végül feladta magát. A lövöldöző fiatalember egyébként egy pécsi lövészklub tagja volt. Dakos József megyei rendőrfőkapitány az egyetem rendkívüli szenátusi ülésén azt mondta, hogy a fiatalember egy parabellum pisztollyal lőtt, amire volt tartási engedélye. 

A legsúlyosabban sérült fiút öt golyó találta el. Két golyó a lábszárát, egy a combját, egy a medencéjét és egy az ágyékát érte. Csütörtök estére végeztek az orvosok az operációval, állapota stabilizálódott. Megműtötték a másik két sérültet is. (FH)