Megcsonkítottak egy kutyát a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Demecseren. A három éves keverék eb orrát egyszerűen levágták, valószínűleg egy késsel. Az állat már jobban van, jelenleg Nyíregyházán az Állatbarát Alapítvány menhelyén kezelik. Gondozói állatkínzás miatt tettek feljelentést a rendőrségen.

A levágott orrú kutya látványa még a tapasztalt állatvédőket is megdöbbentette. Az orrban sok idegvégződés van, ezért az orvosok szerint az állat rendkívüli kínokat élhetett át. Az alapítvány munkatársai - hiányzó szaglószerve miatt - Nózinak hívják a kutyát. A három éves kan terrier keveréknek egyéb sérülése is van.

Van seb a fejtetőn, valószínűleg megpróbálták fejbe vágni. Barátkozik a többi kutyával, az emberekkel és a cicákkal is. Nagyon jó lelkű kiskutya, még annak ellenére is, ami vele történt - mondta a Független Hírügynökségnek szombaton Pelyvás Csaba, a nyíregyházi Állatbarát Alapítvány munkatársa.

A kutyát csütörtökön Demecseren, a vasútállomás közelében találták. Az aktivisták azonnal állatkórházba vitték. A megcsonkított eb sérülései szépen gyógyulnak, de még legalább egy hétig antibiotikumos kezelést kap. Az állatvédők az esetről értesítették a demecseri jegyzőt és állatkínzás miatt feljelentést tettek a rendőrségen. (FH)