Életveszélyes állapotban van az a nagykanizsai férfi, akinek szombaton este gázrobbanás miatt romba dőlt a háza. A férfit a nagykanizsai kórházba vitték a mentők, majd nem sokkal később átszállították Pécsre, az égéssebészeti osztályra, mert testének körülbelül 50 százaléka megégett - tájékoztatta a Független Hírügynökséget vasárnap délelőtt a Kanizsai Dorottya Kórház ügyeletes traumatológusa.

A másik sérültet, a férfi fiát továbbra is Nagykanizsán ápolják. Ő a végtagjain és az arcán szenvedett első, illetve másodfokú égési sérüléseket. A körülményekhez képest kielégítő az állapota.

A tragédia szombaton este történt, az udvari lakóház szinte a földdel vált egyenlővé. Az épületben egy 15 éves fiú és az édesapja éppen vacsorát melegített, amikor felrobbant a 11 és fél kilogrammos gázpalackjuk. A család azért nem vezetékes gázt használt, mert tartozások miatt azt már korábban kikapcsolták náluk. Elképzelhető, hogy a helyette beállított gázpalackot szakszerűtlenül szerelték össze a tűzhellyel, és ezért történt a tragédia. A robbanás erejére egyébként jellemző, hogy néhány környező házon is betörtek az ablakok, illetve megsérült a vakolat, de a szomszédoknak nem kellett elhagyniuk az otthonaikat. (FH)