Másodpercek alatt kellett döntenie egy új-zélandi férfinak arról, hogy feleségét, vagy fiát menti ki a vízből azután, hogy autójuk egy folyóba zuhant - számolt be az esetről a családapa hétfőn az egyik új-zélandi kereskedelmi televíziónak adott interjújában.

Stacy Horton végül a felesége segítségére sietett, aki kiúszott az elmerülő autóból, miközben 13 éves fia, Silva még a kocsiban volt 4 és fél méter mélyben. A férfi azt mondja, hogy "próbált lemerülni fiához, de nem érte el őt, így arra koncentrált, hogy feleségét megmentse." Amikor együtt kiúsztak a partra, vissza akart menni fiához, de látta, hogy az autó, és vele együtt gyereke elmerül - ekkor jött rá, hogy semmit sem tehet már érte.

A helyi rendőrség szerint a kocsi egy füves partszakaszon csúszott meg és zuhant tíz méter mélybe egy szikláról, a család otthonától nem messze, szombat este. Az autóban a férfi gyerekének egyik barátja, a családapa fia és felesége ült. A baleset után Silva barátja úszott ki először a partra és rohant az apához, hogy menjen segíteni. Stacy Horton "hallotta, hogy felesége sikoltozik a vízben, ezért egy zseblámpával sietett családtagjai segítségére és egyszerűen beugrott a folyóba" - írta a Független Hírügynökség.