Felgyújtotta barátnőjét a brit tini

2009.12.03. 09:06

Életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat az a brit fiatal, aki különös kegyetlenséggel végzett 17 éves barátnőjével. A 18 éves Stewart Blackburn még áprilisban benzinnel lelocsolta a lányt és felgyújtotta, majd rázárta a hálószoba ajtaját, hogy ne menekülhessen el. Jessica McCagh testfelületének 80 százaléka megégett, a kórházban halt bele sérüléseibe. "Nem akarok meghalni, apa, szeretlek" - ezek voltak utolsó szavai.
A skóciai felső bíróság tárgyalásán az ügyész kijelentette, Blackburn barbár és gonosz bűntettet hajtott végre egy védtelen, fiatal nő ellen. "Nehéz elképzelni ennél kegyetlenebb és szadistább cselekedetet, amit ember egy másik ellen elkövethet - jelentette ki Frank Mulholland az esküdteknek. Az áldozat szülei nyilatkozatukban azt írták: "egyetlen szülőnek sem szabadna saját gyermekét temetnie, reméljük, egyetlen szülőnek sem kell annyi szenvedést kiállnia, mint nekünk, mióta elvették tőlünk Jessicát".
A bíróság szerint Blackburn ittas volt, amikor a legalább egy liternyi benzinnel lelocsolta a lányt, aki azzal fenyegette meg, hogy szakít vele. A szerdán bűnösnek talált tinédzser büntetésének mértékéről jövőre dönt majd a skót bíróság, adta hírül a Független Hírügynökség.