Autós üldözés után rablókat fogtak el a rendőrök az M1-es autópályán. A csütörtöki akcióról pénteken számolt be a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság.

A támadók egyike - egy román férfi - a bábolnai pihenőben szólította le egy ott parkoló honfitársát. Pénzváltáshoz kért segítséget. Az autójában ülő férfi segíteni is akart, de a másik az ablakon keresztül kitépte a kezéből a pénzt és ököllel orrba ütötte. Ekkor hajtott oda a társa egy kocsival és mikor a megtámadott férfi ki akart szállni saját autójából, rárúgták az ajtót. A rablók ezután elhajtottak.

A kirabolt autós értesítette a rendőröket, a járőrök pedig észlelték is a menekülő kocsit az autópálya tatabányai szakaszán. A járőrkocsival a rablók elé kerültek, majd megállították a kocsisort, így a gyorsan közeledő bűnözőknek is lassítaniuk kellett. Ők is észrevették a rendőröket és kidobták a kocsiból a rabolt pénzt - 200 eurót - de a járőrök látták ezt és később meg is találták a pénzt. A két férfi elfogása után kiderült, hogy volt már ellenük eljárás hasonló ügyekben.(FH)