A nyílt utcán akart megerőszakolni egy fiatal nőt egy férfi csütörtökön délután Jászberényben. A férfit egy járókelő megzavarta, a rendőrök pedig a sokkos állapotban lévő nő személyleírása alapján nem sokkal később elfogták a támadót, aki elismerte tettét.

A Jászberényi Rendőrkapitányság pénteki tájékoztatása szerint előző nap délután a 25 éves nő a város egyik terén sétált át, mikor hátulról megfogta egy férfi. A támadó a ruhája alá nyúlt, még az alsóneműjét is megpróbálta letépni, közben nyilvánvalóvá tette, hogy meg akarja erőszakolni. A nő segítségért kiabált, amit egy arra kerékpározó helybeli meghallott és odament, mire a támadó elmenekült.

A nő az őt ért sokk ellenére jó személyleírást adott, a rendőrök pedig nemsokára már a támadó jászjákóhalmai lakásának ajtaján kopogtattak. A férfit elfogták, beismerő vallomást tett. A megtámadott nő egyébként később azt mondta, hogy a férfi feltehetően az egyik bevásárlóközpontban szemelhette ki, mert ott megpróbálta megszólítani, de ő erre nem reagált. Felmerült a gyanú, hogy az elfogott férfi a nyáron több más nőt is meg akart szólítani az utcán. A rendőrség kéri, hogy aki hasonlót tapasztalt Jászberényben, jelezze a rendőrségnek.(MTI)