Rátört családjára, feleségét kirángatta a házából és egy kocsiba tuszkolva magával vitte az asszonyt egy a családjától már külön élő férfi csütörtökön hajnalban, a Fejér megyei Pusztaszabolcson. Az esetről a nő házban maradt, 20 éves lánya értesítette a rendőröket. Mivel korábban is tett hasonlót a férfi, tartani lehetett attól, hogy bántani fogja a feleségét. A rendőrök az ország másik felén, Miskolc közelében megtalálták és feltartóztatták a kocsit, amiből sértetlenül került elő a nő.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság pénteki tájékoztatása szerint csütörtökön hajnali ötkor egy 20 éves pusztaszabolcsi nő telefonált azzal, hogy mostohaapja - aki már nem él velük- rájuk törte az ajtót, magával vitte a fiatal lány anyját. A nőt egy sötétkék kocsiba tuszkolta és elhajtott vele. Az autó ellen rögtön körözést adtak ki. A férfi egyébként korábban is tett már hasonlót, akkor fogva tartotta a feleségét és meg is verte.

A körözés alapján a miskolci rendőrjárőrök látták meg a kocsit a 26-os főúton, a Miskolchoz közeli Sajókeresztúron. Megállították és elfogták a férfit, az asszony sértetlenül szállt ki az autóból. A borsodi megyeszékhelyre a Dunaújvárosi rendőrök mentek a férfiért, akit gyanúsítottként hallgattak ki személyi szabadság megsértése miatt. A férfit Székesfehérvárra vitték, ahol őrizetben van. Ha elítélik, 3 évet is kaphat. (FH)