Az orosz hatóságok vasárnapi közlése szerint 112-re emelkedett az oroszországi Perm egyik szórakozóhelyén kitört tűzvészben meghalt emberek száma. 26 ember még kritikus állapotban fekszik a kórházban.

Vasárnapra virradó éjszaka többen belehaltak a szombat hajnalban történt tűzben szerzett sérüléseikbe, és így már 112-re emelkedett a halálos áldozatok száma - közölte a rendkívüli helyzetek minisztériumának szóvivője. A helyi mentőszolgálat szóvivője elmondta, hogy 26 sérült kritikus állapotban van. Az Ural hegységnél lévő Perm városában található klubban nagyjából 230 ember volt, amikor tűzijátékok miatt kigyulladt az épület. A gyorsan terjedő lángok elől menekülő emberek pánikba estek, és sokakat agyontapostak. 98-an a helyszínen életüket vesztették.

A hatóságok a kub tulajdonosait hibáztatták, amiért többszöri figyelmeztetés ellenére sem tartották be a tűzvédelmi előírásokat. A klub tulajdonosát és vezetőjét, valamint még három embert letartóztattak. Ha bűnösnek találják őket a tűzvédelmi szabályok be nem tartásáért, akár hét évig tartó börtönbüntetést is kaphatnak. (FH)