Elfogták azt a két fegyveres rablót, akik a gyanú szerint megtámadtak egy nőt kedden kora este egy boltban Szarvason. Az asszonyon életmentő műtétet kellett végrehajtani. A szarvasi tetteseket, akik a bűncselekmény során 33 ezer forintot zsákmányoltak, a kommandósok öt órán elül elfogták és őrizetbe vették. A rendőrség indítványozta a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.

A símaszkot és napszemüveget viselő rablók kedd este fél hétkor léptek be a garázssoron működő boltba és a bevétel átadását követelték a helyiségben egyedül tartózkodó eladótól. Egyikük nyomatékul a levegőbe lőtt, ám az eladó erre sem adta át a bevételt. Az elsődleges adatok szerint ekkor a másik rabló minden további felszólítás nélkül a nála lévő tőrrel hasba szúrta a sértettet, aki ezt követően még megkísérelte a maszkot lehúzni támadója arcáról, mire az többször megvágta az eladó karját is. A tettesek ezt követően kivették a pénztárgépből a készpénzt, majd elmenekültek.

A nyomozás során a rendőrök végigjárták a környező üzleteket és szórakozóhelyeket, ennek eredményeként merült fel, hogy a bűncselekményt egy szarvasi lakos követhette el egy rokonával, aki két hónapja szabadult a több mint 14 éves, emberölés miatt rá kiszabott fegyházbüntetésből.    
A rendőrség kommandósok segítségével, a lakásukban fogta el a tetteseket, majd utóbb egy szórakozóhelyen az elkövetők harmadik társát, aki megfigyelőként vett részt a rablásban. A tetteseket kihallgatták, két gyanúsított ellen rablás, a késelő ellen pedig nyereségvágyból, különös visszaesőként elkövetett emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. (MTI)