Vádemelési javaslattal fejezte be a nyomozást a csornai termálfürdőben a nyáron halálos balesetet szenvedett kisfiú ügyében a rendőrség. Az ötéves gyermek szülői felügyelet mellett a fürdő sportpályáján játszott június 1-jén. Focizás közben a vasvázas futballkapura csimpaszkodott, amelyet a mellkasára rántott. Pár nappal később a kórházban belehalt sérüléseibe.

A munkavédelmi szakértő véleménye szerint a gyermek halálát a kapu szabályszerű rögzítésének hiánya okozta. A rögzítés elmulasztásáért felelősség terheli a fürdőt üzemeltető kft. 68 éves vezetőjét és 54 éves főmérnökét. Ők abban hibáztak, hogy nem fordítottak kellő figyelmet a fürdő területén lévő eszközök állapotának folyamatos ellenőrzésére és nem intézkedtek a vasvázas kapu rögzítése ügyében. A büfés annyiban felelős, hogy pár nappal korábban a futballkaput a füves területről a homokos részre vitte és rögzítetlenül hagyta.

A rendőrség az ügy iratait foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal küldte meg a Győri Városi Ügyészségnek. A megyei rendőr-főkapitányság fokozott ügyészi felügyelet mellett folytatta a nyomozást az ügyben. (MTI)