horoszkóp

A gyilkossággal gyanúsított rendőr letartóztatását kezdeményezte az ügyészség

bry
2009.12.12. 10:40

Kezdeményezte az emberöléssel gyanúsított rendőr és három társa előzetes letartóztatását az ügyészség. A csütörtök reggel a fővárosi XVIII. kerületi Csontváry Kosztka Tivadar utcában elkövetett gyilkossággal összefüggésben négy embert gyanúsított meg a Budapesti Nyomozó Ügyészség előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberöléssel.

Az egyik gyanúsított a bűncselekmény elkövetésekor a BRFK X. kerületi kapitányságának állományába tartozó hivatásos rendőr volt. A kihallgatás során három gyanúsított vallomást tett, és a gyanúsítás ellen nem élt panasszal. A nyomozó ügyészség kezdeményezi az őrizetben lévő négy gyanúsított előzetes letartóztatását.

Az eddig nyilvánosságra került információk szerint csütörtökön a XVIII. kerületben egy arab származású férfit öltek meg, akinél sok pénz volt. A férfira két bukósisakot viselő ember támadt rá, egyikőjük egy lövést adott le a dulakodás közben. Az áldozat a helyszínen belehalt sérüléseibe, a támadók robogóval távoztak a tetthelyről.

Az emberölés egyik gyanúsítottja egy 25 éves rendőrtörzsőrmester, aki a X. kerületi rendőrkapitányság bűnügyi osztályának állományában teljesített szolgálatot a készenléti akció alosztály nyomozójaként. A meggyanúsított rendőr szolgálati viszonyát a budapesti rendőrfőkapitány azonnali hatállyal megszüntette. (MTI)