Elfogta vasárnap a kínai rendőrség azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy egy nappal korábban meggyilkolt 12 embert - köztük a saját apát és más rokonait -, majd felgyújtott hat házat a Kína déli részén fekvő falujában. "A gyanúsítottat kora reggel elfogták" - mondta az AFP-nek telefonon a déli Hünan tartomány egyik kormányzati szóvivője, hozzátéve, hogy a férfi öt generációnyi rokonát gyilkolta meg szombat este.

A helyi kormányzat szerint a 34 éves Liu Abingnél már korábban mentális betegséget diagnosztizáltak. A férfi mostanáig otthonától távol, a Kuangdong tartományban dolgozott, ám nemrég hazatért a Hünan tartományban fekvő szülőfalujába, Jinsanpajba. A hegyi faluban eddig ismeretlen okból egy vadászfegyverrel tüzet nyitott a rokonaira, majd több házat felgyújtott. A mészárlásban 12-en vesztették életüket, és két további ember súlyosan megsebesült. A tűzben teljesen kiégett a falu hat háza.

Nem a mostani az első családon belüli gyilkosság Kínában az elmúlt hetekben. December elején az ország délnyugati részén fogta el a rendőrség azt a férfit, aki meggyilkolta szüleit, és négy másik rokonát, miután megszökött egy jünnani elmegyógyintézetből. November végén pedig Hainanban tartóztattak le egy támadót, aki agyonverte szüleit, feleségét, fiát és nővérét. (FH)