Három fiatal halt meg egy balesetben Fejér megyében a 64-es főúton Mezőszilas és Dég között hétfő délelőtt. A szerencsétlenséget gyorshajtás okozta, a fiatalok autója kettészakadt, amikor csaknem 150-es tempóval frontálisan ütközött egy másik személykocsival. A vétlen sofőrt súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Az utat lezárták.

A balesetben egy 26, egy 29 és egy 30 éves dégi férfi vesztette életét. Az elsődleges adatok szerint a megengedett 90 helyett 140-150-nel haladtak, amikor eddig tisztázatlan körülmények között átsodródtak a szemközti sávba, és frontálisan ütköztek a velük szemben érkező autóval. A másik autó vezetőjét a tűzoltók szabadították ki a roncsok közül, mentőhelikopterrel szállították Fehérvárra, a Fejér Megyei Szent György Kórházba. Az első információk szerint bordatörést szenvedett - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A 64-es főutat teljes szélességében lezárták. A baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya.