Kiürítették a miami luxusszállót: baktériumfertőzés miatt meghalt egy vendég

bry
2009.12.14. 21:19

300 vendégét volt kénytelen máshol elhelyezni egy miami luxusszálloda, miután a vízvezeték hálózatában elszaporodott baktérium miatt egy ember meghalt, ketten pedig kórházba kerültek - adta hírül hétfőn az AFP. Amerikai források szerint a hotel lakóit vasárnap vitték át a környező szállodákba, miután az egészségügyi hatóság megállapította: a halálért és a megbetegedésekért a hotel vízvezeték hálózata felelős.

Kimutatták, hogy vízben legionella pneumopfila baktérium van. A kórokozók valószínűleg a szálló saját vízszűrő berendezése miatt szaporodtak el. A filter ugyanis teljesen kiszűrte a klórt. Emiatt pedig a baktériumok könnyen szaporodtak a hálózatban.

A hotelt alig egy éve nyitották meg Miami belvárosában. Sajtóhírek szerint egy európai vendég szeptemberben halt meg. Két másik lakó pedig novemberben és decemberben került kórházba. Miután kiderült, hogy mindhárman az EPIC-ben szálltak meg, a szakemberek átvizsgálták a hotelt. A szálloda azt közölte, hogy a lehető leghamarabb meg akarja oldani a "vízzel kapcsolatos kérdést", hogy ismét fogadhassa a vendégeket. (FH)