Helikopterrel egy másik kórházba szállítják azt a kétéves brazil fiút, akibe mostohaapja több mint negyven varrótűt szúrt, egy fekete mágia szertartás részeként - közölte csütörtökön a gyerekek eddig kezelő kórház egyik tisztségviselője. Az átszállítás mellett azért döntöttek, mert két tű veszélyesen közel van a gyerek szívéhez. A vasárnap kórházba szállított fiút az intenzív osztályon kezelték, állapota stabil.

A Barreiras városban található kórház orvosai 42 darab fém varróűt találtak a fiú testében, nyolccal kevesebbet, mint amennyi az első hírekben szerepelt - közölte a neve elhallgatását kérő kórházi tisztségviselő az AP amerikai hírügynökségnek nyilatkozva. Miután kiderült, hogy két tű veszélyesen közel van a kétéves fiú szívéhez, az orvosok úgy döntöttek, hogy nem kísérlik meg a tűk kiszedését, és a beteget helikopterrel egy majdnem négyszáz kilométernyire található kórházba szállítják át, amelynek van egy speciális szívsebészeti osztálya.

A brazil rendőrség szerdán letartóztatta a gyerek mostohaapját, aki az ügyben indított nyomozást vezető rendőrtiszt elmondása szerint bevallotta, hogy ő szurkálta tele a gyereket a tűkkel. A férfi a szeretőjének biztatására hajtotta végre a fekete mágia szertartást, hogy így álljon bosszút feleségén - közölte Helder Fernandes Santana, az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva. (FH)

000T TRMvd1115590