horoszkóp

Új ügyvédje miatt nem tett vallomást a pécsi ámokfutó

bry
2009.12.17. 15:33

Új ügyvéd lépett be az ügybe, ezért megtagadta a vallomást a pécsi egyetemen lövöldöző fiatalember, akit a hatóságok Budapesten, az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) akartak meghallgatni. A fiatalember azért tagadta meg a vallomást, hogy új, második ügyvédjének legyen ideje megismerni az ügyét. A fiatalember egyelőre az IMEI-ben marad.

Visegrádi Zoltán, a fiatalember eddigi ügyvédje a Független Hírügynökségnek elmondta, ügyfele rajta kívül most egy másik ügyvédet is felkért a védelemre. A vallomást azért tagadta meg, hogy legyen ideje a másik védőnek is megismerni az ügy részleteit. A fiatalember jelenleg megfigyelésre az IMEI-ben marad és még nem kaptak határozatot arról, hogy mikor jöhet ki onnan - és kerülhet vissza a pécsi büntetés-végrehajtási intézetbe, ahol előzetes letartóztatását megkezdte. Az IMEI-ben egyébként akár 60 napig is tarthatják megfigyelésen.

Mint ismert, a Pécsi Tudományegyetem biofizikai intézetében november 26-án kora délután kezdett lövöldözni az egyik gyógyszerészhallgató. Négy emberre lőtt rá. Egy 19 éves fiatal meghalt, egy hallgató, egy oktató és a takarítónő sérült meg. A lövöldöző a történtek után az egyetem egy másik épületébe menekült, amelynek a tetőteraszán végül feladta magát. A sérültek mindegyike jól van, elhagyhatták a kórházat. (FH)