Elfogták azt a román állampolgárt, aki szabálytalan előzésével halálos balesetet okozott péntek kora délután a 4-es főúton, Karcag közelében – közölte az MTI-vel a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.
 

Szabó Zita tájékoztatása szerint a cserbenhagyó román állampolgárt, aki a balesetet okozó olasz rendszámú autót vezette, nem sokkal az eset után Püspökladánynál fogták el és állították elő a rendőrök.
A 4-es számú főút 152. kilométerszelvényénél továbbra is félpályás útlezárás van érvényben a helyszínelés, illetve a műszaki mentés idejére. Az érintett szakaszon közlekedőknek jelentős torlódásra – az MTI információi szerint a Debrecen irányába haladóknak több mint öt kilométeres, Kisújszállásig érő kocsisorra - kell számítaniuk.
A karambol részleteiről szólva a százados elmondta: az eset kora délután történt Kisújszállás után, Karcag közelében, ahol egy olasz rendszámú személygépkocsi Budapest felől haladva szabálytalanul előzött. A manőver miatt két vétlen személyautó egymásnak ütközött, melyek egyike árokba borult. Vezetője olyan súlyosan megsérült, hogy a kiérkező mentősök már nem tudtak rajta segíteni, a helyszínen életét vesztette. A másik személygépkocsi két utasát az elsődleges információk alapján nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülésekkel szállították kórházba.
A vétkes jármű - utóbb elfogott - vezetője a helyszínről megállás nélkül továbbhajtott.