Három év börtönbüntetést kapott az a brit férfi, aki távirányítóval ölte meg a feleségét - közölte pénteken az ügyben eljáró londoni bíróság. A 46 éves Paul Harvey egy vita hevében vágta hozzá 48 éves feleségéhez a műanyag eszközt, ám az olyan szerencsétlenül találta el asszonyt, hogy agyvérzést kapott, és életét vesztette.

A házaspár állítólag a férfi gyerektartási díján vitatkozott, amit az előző házasságából származó mostohalánya után fizetett, amikor Harvey elvesztette az önuralmát, és a feleségéhez vágta a televízió távirányítóját. A szerkezet eltalálta a nő egyik elvékonyodott artériáját a nyaka közelében, és agyvérzést okozott nála. A férj megpróbálta újraéleszteni a feleséget, ám a nő végül életét vesztette.

A villamosmérnökként dolgozó férfi márciusban bűnösnek vallotta magát a bíróság előtt az emberölés vádjában. Ügyvédje, Jonathan Goldberg úgy nyilatkozott, hogy védence "mélyen szégyelli és bánja", hogy megölte a feleségét, "Annyit tett, hogy a távirányítót az ő irányába dobta" - fogalmazott az ügyvéd, hozzátéve, hogy nagyjából olyan eséllyel találta el a szerkezet az asszony gyenge pontját, mint amilyen eséllyel lottót lehet nyerni. Az ügyvéd kiemelte azt is, hogy sem a férj, sem a feleség nem tudott arról, hogy a nőnek gyengébb volt az átlagosnál azon a ponton az artériája.

Az ügyben ítélkező bíró az ítélet kihirdetésekor azt mondta, hogy Harvey-nek vállalnia kell a felelősséget tetteiért. Mint mondta, felelőtlenség és veszélyes olyan kemény tárgyakkal dobálózni, mint egy távirányító.