Az állítólagosan megtámadott és megkötözött postai alkalmazott rendezte meg a múlt heti támadást a monostorpályi postahivatal ellen, hogy korábbi sikkasztását leplezze - derült ki az alkalmazott beismerő vallomásából, amiről a rendőrség pénteken tájékoztatta az MTI-t.

Sápi Tibor, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese beszámolt róla, hogy a december 10-i riasztás után azonnal járőr érkezett település postahivatalához, ahol az egyik alkalmazott hölgyet megkötözve találták. Az épületben pedig jelentős füstöt észleltek. Az alkalmazottat kiszabadítva a mentők azonnal kórházba szállították, illetve a tűzoltók megtették a szükséges intézkedéseket.
A nyomozás során rövid időn belül megállapították, hogy a rablótámadás nem történt meg. A postahivatal bűncselekménnyel kapcsolatos belső vizsgálata után az állítólagos sértett a rendőrségen részletesen előadta, hogy az általa korábban elkövetett sikkasztás leplezésére imitálta a súlyos bűncselekményt és próbálta félrevezetni a rendőrséget.
A további eljárás már ellene, sikkasztás bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik.