15 ember fagyott meg vasárnapra virradó éjszaka - közölte a lengyel rendőrség. Olaszországban egy, Németországban pedig három halottja van a havazásnak és a hidegnek.

Rendkívül hideg volt vasárnapra virradó éjszaka Közép-Európa több részén. Lengyelországban a hőmérő higanyszála helyenként mínusz 20 fok alá süllyedt. A lengyel rendőrség közleménye szerint 15-en fagytak meg. Egyben felszólították a lakosságot, hogy ha földön fekvő hajléktalant vagy részeg embert látnak, azonnal értesítsék a hatóságokat. December óta már 47-en fagytak meg országszerte.

Németországban egy hajléktalan halálra fagyott, ketten közlekedési balesetekben vesztették életüket. Bajorországban az éjszaka egyes helyeken mínusz 33 fokot mértek. Közben Olaszországban is van már áldozata a havazásnak: egy mozdonyvezető meghalt, amikor kisiklott egy vonat a nagy hó miatt még szombaton.

A havazás szinte egész Európában fennakadásokat okoz a közlekedésben. Szombaton le kellett állítani a Csatorna-alagút vasúti forgalmát a sorozatos meghibásodások miatt. A közútakon helyenként áll a forgalom, a vonatok jókora késésekkel érkeznek, míg a londoni, párizsi, amszerdami és a brüsszeli repülőterekről sorozatos járattörléseket jelentettek.(FH)