Kijevben kóbor kutyák támadták meg és marták halálra az ukrán állami tévé 1-es csatornájának operatőrét, nem messze a televízió székházától - adta hírül hétfőn az UNIAN hírügynökség. A rendőrség eleinte rablógyilkosságra gyanakodott.

A 27 éves Ivan Volosin vérbe fagyott holttestére még szombat reggel bukkantak rá járókelők. Mivel a rendőrség kezdetben azt gyanította, hogy az újságírót meggyilkolták, hírzárlatot rendeltek el. A törvényszéki kórbonctani vizsgálat során azonban bebizonyosodott, hogy a férfi kutyatámadás áldozata lett. A kóbor ebek a fején és a nyakán is halálos sérüléseket okoztak.

A kijevi kutyamenhely munkatársai elmondták, hogy a kerületben lakók már több ízben tettek panaszt az utcákon kóborló, agresszíven viselkedő, csaknem 40 tagú kutyafalka miatt. Ám mivel a kutyák nagy része ivartalanítva volt, és a nyakörveikből ítélve állatvédők gondoskodása alatt álltak, befogásukat a vonatkozó törvény nem tette lehetővé. Csak az operatőr halálát követően rendelte el az önkormányzat a kóbor kutyák eltávolítását. Csakhogy mivel a munkával megbízott szolgálat tagjainak eddig csupán 11 ebet sikerült befogniuk, a közelben lakók azóta is állandó rettegésben élnek, s a gyermekeiket nem engedik ki felnőtt felügyelete nélkül az utcákra. (FH)