Sorozatrablót keresnek a tatabányai rendőrök

2009.12.28. 13:56 Módosítva: 2009.12.28. 14:01

December második felében kezdett el tevékenykedni Tatabányán az a sorozatbetörő, akire hétfőn 100 ezer forintos nyomravezetői díjat tűzött ki a rendőrség. A férfi az első négy alkalommal még gázsprayvel, karácsonykor azonban már pisztollyal támadott.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a férfi először december 18-án csapott le, egy nap alatt két kisboltot támadott meg, az eladókat gázsprayvel fújta le. Kevés pénzt tudott elvinni, ezért két nap múlva újra próbálkozott. 20-án és 21-én rabolt újra, szintén két kisboltot szemelt ki.

Karácsony másnapján újra hasonló támadásról kaptak jelzést a rendőrök. Este az egyik lakótelep egy üzletét fegyverrel rabolták ki. A tettes feltehetően ugyanaz a férfi, aki előzőleg gázsprayvel tevékenykedett. Ezúttal is kisebb összeget, mindössze 7500 forintot tudott elvinni. Vasárnap újra lecsapott, délután szintén egy lakótelepen támadott meg egy vegyeskereskedést. A kassza tartalmát kérte, az eladót a földre kényszerítette és 60 ezer forinttal távozott.

A rendőrség 100 ezer forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel az ügyben. A támadóról annyit tudni, hogy egy 165-170 centiméter magas, szőkés hajú, feltűnően vékony testalkatú fiatal férfi.