Indiában egy 22 éves, jómódban élő fiatalember megszervezte, illetve eljátszotta saját elrablását, hogy 40 ezer dollárt követeljen az apjától - írta kedden egy indiai napilap. Végül lebukott, a rendőrök elkapták, amikor személyesen akarta átvenni a váltságdíjat. A pénzből a játékkaszinóiról híres Makaóra akart utazni a barátnőjével.

A Hindustan Times napilap információi szerint a 22 éves indiai fiatalember, Pawan Verma Új-Delhiben, egy bevásárlóközpontban akarta átvenni az apjától a saját maga "szabadon engedéséért" követelt váltságdíjat - 40 ezer dollárt, átszámolva 7,5 millió forintot. Ám a pénz átvételekor rendőrök csaptak le a csalóra, a fiú apja ugyanis értesítette a hatóságokat a zsarolásról. "A barátnője Makaón akarta tölteni a szilvesztert" -mondta egy nevének elhallgatását kérő indiai rendőrtiszt a napilapnak nyilatkozva. "Teljesíteni akarta barátnője kívánságát, de kifogyott a pénzből, és nem tudta állni a számlát" - tette hozzá. A játékkaszinóiról híres Makaó egyébként Kína különleges közigazgatási területe az ország délkeleti partjainál. Területe egy átlagos budapesti kerületéhez mérhető, lakossága viszont egész Budapest népességének csaknem harmada.

Az önmaga elrablását eljátszó fiatalember jómódú családból származik. Apja üzletember, két bolt tulajdonosa. Tékozló fia azonban, fényűző életstílusa miatt adósságokba keveredett, miután rendszeresen éjszakai bárokban múlatta el pénzét. Összesen 850 ezer rúpiával, azaz mintegy 3,4 millió forinttal tartozott. A rendőrség szerint az apa egyelőre nem döntötte el, hogy feljelentse-e fiát. Döntéséig a fiatalembert a rendőrök őrizetben tartják - írta a Független Hírügynökség.