Több mint hatvan helyre riasztották a tűzoltókat szilveszterkor

2010.01.01. 09:46 Módosítva: 2010.01.01. 09:50

Aszigetszentmiklósi robbanást leszámítva viszonylag nyugodtan telt a szilveszter éjszaka a tűzoltóknál. Összesen 64 helyre kellett vonulniuk az országban csütörtök este hattól péntek reggel hat óráig. Ebből tizenkét esetben okozott gondot petárda vagy tűzijáték, de sérültekről nem tudni - tájékoztatta a Független Hírügynökséget az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ügyelete. Az utakon két halálos baleset történt.

Gyalogost gázoltak halálra az M0-ás M3-as felé vezető oldalán csütörtök éjjel, nem sokkal éjfél előtt. A balesetben egy 51 éves férfi halt meg, egyelőre nem tudni, mit keresett az úton - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Hajdú-Bihar megyében, a 35-ös főúton Hajdúböszörmény előtt két autó ütközött össze csütörtök este. A karambolban ketten meghaltak, két embert pedig súlyos sérülésekkel vittek kórházba.

Mint arról a Független Hírügynökség beszámolt, tizenketten sérültek meg, amikor robbanás történt Szigetszentmiklóson, egy pincehelyiségben csütörtök éjjel. Szemtanúk szerint egy pirotechnikai eszköz okozta a tüzet. Egy embert súlyos-életveszélyes légúti égési sérülésekkel vittek kórházba, egy másik ember pedig súlyos füstmérgezést szenvedett. A többiek könnyebben sérültek.

A fővárosi tűzoltóknak 29 riasztásuk volt csütörtök reggel 7 órától péntek reggel 7 óráig. Az év utolsó napján, délben a XVIII. kerületi Havanna lakótelepre vonultak, ahol egy harmadik emeleti panellakásban lángra kaptak a bútorok. A tüzet eloltották, senkinek sem esett baja. Szilveszter éjszakája viszonylag csendes volt, tűzijáték vagy petárda okozta tűzről nem érkezett bejelentés - mondta a Független Hírügynökségnek péntek reggel Dobson Tibor, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság főosztályvezetője.