Valamivel több mint száz esetben kérték a tűzoltók segítségét az elmúlt 24 órában a viharos szél miatt országszerte - mondta el a Független Hírügynökségnek Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Főként kidőlt fákhoz vagy leszakadt faágakhoz hívták őket.

Az elmúlt 24 órában 107 telefonhívás érkezett a tűzoltókhoz a viharos szél miatti károkkal kapcsolatban - mondta Szentes György. A legtöbb bejelentést a fővárosból, Baranya és Fejér megyéből kapták, az ország többi megyéjében csak néhány esetben kérték a segítségüket. A legtöbb hívás leszakadt faág vagy kidőlt fa miatt érkezett, de arra is volt példa, hogy a szél miatt leszakadt reklámtáblánál kellett segíteniük.
A szóvivő úgy tudja, hogy a viharos széllel összefüggésben nem sérült meg senki és komolyabb anyagi kár sem keletkezett.

A szél mellett a havazás miatt csúszós utakon is akadt dolguk a tűzoltóknak - tette hozzá Szentes György. Vasárnap kora reggel Csongrád megyében, az 55-ös úton például egy mikrobusz lesodródott az útról és felborult, a balesetben heten sérültek meg könnyebben. Pest megyében pedig három árokba csúszott járműnél is segíteniük kellett.(FH)