Az utolsó hírek szerint stabil az állapota annak a fiatal nőnek, akit élettársa késelt meg Győrben, még szombat délután. Az év első hétvégéjén több embert is megszúrtak Győr-Moson-Sopron megyében. Szombat délután két győri párnál került elő kés, Rábapatonán pedig egy középkorú nőnek megvágta az arcát egyik ismerőse.

Győrben egy 30 év körüli fiatal párnál fajult a vita odáig, hogy albérletükben a férfi kést ragadott. Több helyen megszúrta a nőt, akit most a győri Petz Aladár Megyei Kórház intenzív osztályán kezelnek. Súlyos mellkasi sérülésekkel szállították kórházba, de állapota stabil, nincs életveszélyben - tájékoztatott Oláh Attila, a kórház orvosigazgatója vasárnap. A Győr- Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés kísérlete miatt nyomoz az ügyben.

Egy idősebb győri házaspárnál is tettlegességig fajult a vita szombat délután. Az asszony egy hámozókést szúrt férje combjába, aki könnyű sérülést szenvedett, de őt nem kellett kórházba szállítani. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság súlyos testi sértés kísérlete miatt nyomoz az ügyben.

Rábapatonán egy baráti látogatás torkollott tragédiába szintén szombaton. Egy 55 éves asszonyhoz ismerőse érkezett boldog új évet kívánni, valamin azonban összeszólalkoztak, és a férfi megvágta a nő arcát. Az asszony 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, de őt sem szállították kórházba. A Győri Rendőrkapitányság súlyos testi sértés miatt indított nyomozást.(FH)