Balesetet okozott az M7-esen a Horvát Néppárt (HNS) vezetője, Radimir Cacic. A politikus maga vezette az M7-es autópályán Budapest felé tartó Chrysler személyautóját, ami a 181-es kilométernél, Sávoly térségében hátulról az előtte haladó Skoda személyautóba csapódott. A Skodából három sérültet a tűzoltók szabadítottak ki, egyikük a kórházban életét vesztette. Az esetről további fotók a Lánglovagok.hu tűzoltóportálon láthatóak.

A rendőrség - bár személyes adatokat nem ad ki az ügyben - kedden számolt be a baleset részleteiről, amellyel kapcsolatban a horvát politikus maga is nyilatkozott a horvátországi médiának.

Az Országos Rendőr-főkapitányság keddi tájékoztatása szerint egy horvát állampolgár január 8-án kora délután kocsijával az M7-es autópályán, Nagykanizsa felől Budapest irányába haladt. Az eddigi adatok alapján nem a látási viszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedett, ezért későn vette észre a külső sávban haladó másik kocsit. Az eset az autópálya 180-as kilométerénél történt, a horvát férfi Chryslerével ezért hátulról belerohant a másik autóba, egy Skodába. Ketten súlyos, egy ember könnyebb sérülést szenvedett.

További képek a Lánglovagok.hu tűzoltóportálon.

Akkor közúti baleset okozása miatt nyomozás indult. Az ügyeletes ügyész indítványára a bíróság biztosíték letétbe helyezését kérte a horvát sofőrtől. A sofőr a pénz letétbe helyezése után, még aznap elhagyta az országot. Másnap viszont a kórházban meghalt az egyik sérült, ezért az ügyben már "halált okozó közúti baleset gondatlan okozása" miatt nyomoznak.

A CroatianTimes angol nyelvű, horvát internetes portál arról számolt be: Radimir Cacic, a Horvát Néppárt vezetője elismerte, hogy halálos balesetet okozott Magyarországon. A portál szerint Cacic azt mondta, hogy a baleset nagyon rossz időjárási- és útviszonyok között történt, erős esőzés volt és sűrű köd. Csak később tudta meg, hogy valaki meg is halt. A balesetkor egyébként saját bevallása szerint nem volt ittas.