Meghalt egy H1N1-es beteg Békéscsabán, egy pedig pedig válságos állapotban van. Az elhunyt 25 éves férfi nem volt beoltva. Ő az újinfluenza első békéscsabai áldozata.

A 25 éves férfinek 7 napja voltak influenzaszerű tünetei. Karácsony másnapján már nagyon rosszul volt, akkor ment be a békéscsabai kórház sürgősségi osztályára. Az orvosok az állapota miatt azonnal az intenzív osztályra fektették be. Folyamatosan lélegeztetőgépen tartották, mert az állapota végig válságos volt. Vasárnap délután halt meg - tájékoztatta a Független Hírügynökséget dr. Nédó Erika a Réthy Pál Kórház orvosigazgatója. A fiatalembernek nem volt semmilyen krónikus betegsége. Szervezetében kimutatták a H1N1-et. A férfi halálát az újinfluenza szövődménye, a vérzéses tüdőgyulladás okozta. Ő az első békéscsabai áldozata az új vírusnak.

A Réthy Pál Kórházban jelenleg három H1N1-es beteget ápolnak, közülük egy válságos állapotban, lélegeztetőgépen van, két beteg állapota kielégítő, őket elkülönítve ápolják - mondta az orvosigazgató.