Őrizetbe vettek Izraelben egy férfit, aki a hatóságok szerint egy szekta vezéreként legkevesebb 17 nőt és 40 gyereket tartott rabszolgaságban, ami azt is jelenti, hogy szexuálisan kihasználta őket. Ezt a rendőrség szóvivője közölte csütörtökön.

Micky Rosenfeld rendőrségi szóvivő azt mondta, hogy a nőket és a gyerekeket Tel-Aviv több részén, lakásokban összezsúfolva találták meg. Mint közölte, az egyik helyen, egy háromszobás lakásban tíz nőt és 17 gyereket találtak meg a rendőrök "borzalmas körülmények között, rettenetes állapotban".

Az 59 éves Goel Ratzon évek óta ismert volt szektavezérként. A rendőrség szerint csak mára vált nyilvánvalóvá, hogy a magához csalogatott nőkkel rabszolgaként bánt, és szexuálisan kihasználta őket. Ezek a nők számos gyereket is szültek neki. A rendőrség szerint a férfi feltehetőleg rendszeresen megerőszakolta lányait, akik közül többet teherbe is ejtett.

Micky Rosenfeld szóvivő közlése szerint a szürke szakállú, hosszú hajú férfit hétfőn vették őrizetbe, miután kiterjedt és hosszú hónapokig tartó, titkos nyomozást folytattak ellene. A hatóságok szerint brutális fegyelmezéssel tartotta uralma alatt a nőket Ratzon, aki a megengedhető viselkedésről és a különféle büntetésekről egy szabályzatot is bevezetett a számukra. A rendőrség szerint Ratzon megparancsolta a nőknek és a gyerekeknek, hogy legyenek öngyilkosak, ha valami történik vele.